Special Tactics And Rescue Squad

Co je Airsoft?+Airsoftové hry

20.10.2009 11:39

Co je to Airsoft?

Airsoft je vlastně taková hra na vojáky s velice věrohodnými replikami zbraní, plynovými a  elektrickými, které střílí jednotlivě a nebo také dávkou. Největší podobnost se najde ve  známějším Paintballu, rozdíl je v tom že kuličky nejsou naplněny barvou a celé je to aspoň pro mě takové hezčí (větší výběr věrohodných zbraní) a hlavně levnější :) střílí se plastovými kuličkami o průměru 6mm a některé vyjímky mají i 8mm.

Elektrika: Má dostřel asi 25-50 metrů, je různě upgradovatelná, od silnější pružiny až po přesnou hlaveň. Její pohon je zajištěn elektromotorkem, který je napájen akumulátorem, který se dobíjí přibližně 10 hodin. Tyto zbraně mají výhodu v používání vysokokapacitních zásobníků tzv. "točák" ,já je nepreferuji páč se jedná o strašná chrastítka a zůstávám radši u tlačných zásobníků,které zase nemají tak velkou kapacitu. Dále elektriky mohou střílet dávkou. Ceny zbraní se pohybují od 1500 Kč až po 20 000 Kč. Tyto zbraně mají často nastavitelný HOP-UP systém.

Plynovky: Mají dostřel přibližně jako elektrické zbraně, je na nich upgradovatelných jen málo částí, jen vnitřní kovové díly. Její pohon je stlačený plyn, který se plní do zásobníku. Zbraně jsou poloautomatické, ale najdou se i zbraně s automatickým režimem střelby. Zásobník si zde jde taktéž pořídit vysokokapacitní, ale není to "točák", jenom zásobník trčící z rukojeti ven. Jejich ceny se pohybují od 2 000 Kč do 20 000 Kč. Tyto zbraně mají nastavitelný HOP-UP systém.

Manuály: Jejich dostřel je podstatně nižší než ostatní zbraně, asi 15-40 metrů. Upgrady na tyto zbraně žádné nejsou. Pohon je manuální, tzn. před každým výstřelem se musí natáhnout. Dávka u těchto zbraní není možná. Zásobník má danou kapacitu a nejdou koupit vysokokapacitní zásobníky. Ceny se pohybují od 200 Kč až do 3000 Kč. Nemají jako jediné štelovatelný HOP-UP systém. Liší se akorát odstřelovací pušky, které mají o něco vyšší dostřel, cenu a regulovatelný HOP-UP.
 

Airsoftové hry: Her můžeme hrát pár druhů zde je většina z nich:

Capture the flag - nebo taky boj o vlajky, dva teamy si určí vlajky a někde ji viditelně dají. Pak se bojuje o vlajky a ten team, který ukradne vlajku a donese ke své vyhrál.

Team deathmatch: Hrajou 2 týmy se stejným počtem hráčů proti sobě...kdo dřív postřílí nepřítele vyhrál..

Hamburger hill: Určí se obrana nějakého kopce která chrání svoji vlajku,a ostaní ho dobívají. Kopec se považuje za dobitý, jakmile bude převzatá nepřátelská vlajka.

"Mapový" airsoft: Na mapě se určí místo o velikosti 1x1 km. Jeden team si určí vlajku a druhý se zakempuje. Před bojem se teamy vůbec nevidí, je to asi tak, že se domluví ještě den před akcí a jeden team, který čeká v sektoru, vyjde např. ráno a druhý podle mapy hledá, Ti vyjdou třeba odpoledne. A až se najdou tak musí dobít vlajku.

Stalingrad: jsou dva týmy jeden méně početný ale s neomezenou municí představuje Němce,druhý tým více početný ale pouze s jedním plným zásobníkem (na jednoho hráče samozřejmě) představuje Ruské vojáky...Rusové se opevní v na něákém místě a Němci je dobívají (pro hráče na ruské straně je to často dost o nervy a napínavé kvůli jednomu zásobníku a nemožnosti dál plnit).

!!!ALE POZOR!!! Ještě před vstupem do sektoru musí mít všichni nasazené brýle!!!

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode