Special Tactics And Rescue Squad

Ochranné Brýle(ochrana očí!)

21.10.2009 10:03

Ochrana očí

Nejdůležitější ochranou při hraní airsoftu jsou samozřejmě ochranné brýle uzpůsobené pro airsoft, což znamená, že by měly vydržet zásah i zbraní s maximálním upgradem a proto je čiré bláznovství je vyměnit za obyčejné například sluneční brýle, jediné co tím získáte jsou střepiny v očích. V zásadě existují 3 typy ochranných brýlí a to klasické brýle, potom zásahové brýle a v neposlední řadě drátěné.

Já osobně jsem mněl možnost si vyzkoušet všechny tyto typy a odehrát v nich několik her. A opravdu mile mě překvapili drátěné brýle, jejich hlavní výhodou je že se nemlží a když prší, tak se přes ně kouká taky dobře a taky se dají sehnat za poměrně přijatelnou cenu a to okolo 4 stovek.
Maska SRC
 

Ano za malinko vyšší cenu se dají sehnat zásahové, které vás narozdíl od drátěných brýlí mnohem lépe chrání proti prachu a drobným částečkám které jsou v očích dost nepříjemné, ale zásahové brýle za tuto cenu se neskutečným způsoben zamlžují a po delší aktivitě vidíte jen mlhu a moc si nezahrajete samozřejmě pokud používáte kuklu tak se zamlží ještě rychleji a s kuklou se vám zamlží i klasické ochranné brýle co se týče zamlžování tak drátěné brýle nemají konkurenci jediné co jim může konkurovat sou zásahové brýle nejvyšší třídy ale to už je trochu jiná cenová kategorie, která se pohybuje v tisících .

Obrázek “https://www.smrtihlav.cz/images/bryle_takticke/15670.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
Dalším faktorem je ochrana proti zásahu a v tom jsou dobré jak zásahové brýle tak drátěné, já osobně jsem dostal zásah do drátěných brýlí z M16 která mněla pružinu M150 ze vzdálenosti 10m a v síťce to udělalo jen malé prohlubně které šli bez problému vyrovnat.

 

U zásahových brýlí se cena dost projevuje na kvalitě, protože při zásahu do levných brýlí tam mate šmouhy po kuličce kterých se nezbavíte ale kvalitnější zásahovky zůstávají bez poškození.

 

Obrázek “https://airsoft.martinjeu.com/image/200704132329_1176311306_2007-04-11_00045.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
Závěrem lze říci, že základní brýle jsou dobré jen do sucha kde se nepráší a střílí se na větší vzdálenosti, drátěné brýle mají jedinou slabinu v místech kde se silně práší a nebo se vyskytují látky agresivní vůči očím, a pak tu jsou zásahové brýle vyšší třídy, které vám poskytnou nejdokonalejší ochranu, ale ta cena není úplně příjemná, ale pokud na ně máte je to to nejlepší co můžete mít tak vřele do nich.

Informace čerpány ze stránek:www.airsoft-tipy.estranky.cz/(děkuji autorovi)

 

 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode