Special Tactics And Rescue Squad

Ochranné Pomůcky

21.10.2009 10:05

Ochranné pomůcky


Ochranná pomůcka je přilba která má několik funkcí 1) ochrana proti nárazům a to se při procházení budovami2)slaňování 3) v neposlední řadě když je to v pravidlech tak do ní nemusíte uznávat zásahy ale to je na dohodě.
Je několik typů přileb a to jak kovové blembáky z válek již dávno minulých tak kevlarové a plastové tréninkové přilby ,dostatečnou ochranu vám pro airsoftu poskytnou všechny pak je tu ale otázka pohodlnosti a ceny cenově jsou nejdostupnější kovové přilby z válek minulých ty se dají pořídit okolo 50Kč ale v otázce pohodlí hodně zaostávají a to hned v několika věcech 1)váha těchto přileb je dost vysoká 2)zvukoví efekt při zásahu do těchto typů helem pokud na nich není potah je dost nepříjemný 3)nesedí tak dobře na hlavě a kymácí se.

Pak tu jsou kevlarové přilby které vám poskytnou tu nejlepší ochranu a pohodlí a airsoftu ještě blíže přiblíží reálu akorát s cenou těchto přileb je to horší jejich cena se může vyhoupnout i na částku větší než 16tisíc takže pro mnoho lidí nedostupné.
A na konec tu jsou tréninkové přilby které vám poskytnou stejné pohodlí jako kevlarové přilby a jsou ještě lehčí a cenová dostupnost těch to tréninkových přileb je také mnohem lepší dají se pořídit již okolo 1000. Já osobně preferuji tréninkové přilby.
Obrázek “https://airsoft.martinjeu.com/image/200708292244_velky_1178218048.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Dalším typem ochrany jsou nákoleníky a náloketníky. Nákoleníky jsou velice účelnou ochranou kolen které vás chrání při klekání v budovách kde jsou střepy a hřebíky a jiný sajrajt, u nákoleníků by jste při koupi měli hledět na několik věcí a to zda po nasazení a dotažení neškrtí, zda sou tak tvarovány aby se vám při pohybu nesesouvali po končetině dolu a neotáčeli se ze strany na stranu.
 

Nejrozšířenější variantou nákoleníku jsou nákoleníky platové ale dají se sehnat i nákoleníky kevlarové a ocelové ale proč kupovat něco dražšího když i plastové nákoleníky vám poskytnou dobrou ochranu samozřejmě plastové nákoleníky mají několik nevýhod a to především, že se do nich dělají vrypy a to i dost hluboké a při velkém namáhaní prasknou ,ale i přes tato rizika ,že budete čas od času muset koupit nové nákoleníky to stojí zato je mít, mně zachránili koleno a holeň již několikrát a to především proti tyčím a drátům schovaným v trávě a několika pádů na ledu.
Nákoleníky profi zelené
 

Co se týče náloketníků to už je spíš výbava pro pohodlí protože když sebou fláknete na zem tak málo kdy spadnete na lokty ,ale když náloketníky máte tak pro vás nebude problém dlouho vyčkávat i v rozbitém okně kde je spousta střepů a přitom mít stále zaměřeno ale v zásadě jde jen o pohodlí.
Náloketníky profi zelené

Informace čerpány ze stránek:www.airsoft-tipy.estranky.cz/(děkuji autorovi)

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode